View Shelters



Browse Shelters By
Country

or



The Sustainable Slat Stack
Designed by Sarah King

From: Manchester, United Kingdom
Shelter location: India
Date accepted: August 24, 2009

Central column, which facilitates water uptake from ground through capillary action, drilled into place for structural support. Rainwater collected in scooped edges of slats used for grey water. Slats (filled with local materials) unfurl around column allowing optimum sun / shade / water capture to grow vegetables / herbs and provides protection from the elements in spaces below combined with helical shape allows one to sleep / study. 

The Sustainable Slat Stack
The Sustainable Slat Stack
The Sustainable Slat Stack
The Sustainable Slat Stack

Please be patient, the Google Earth API may take a few moments to load. Try refreshing the page if you have problems seeing the model.